Garmin  
   
 

Nyhedsarkiv

 
     
 

NYHEDSARKIV

 

Torsdag 16.09.2010 19.40Tilbage
Tid til at betale tilbage

Nogle af næste sommers cykel-ryttere har selv været alvorligt syge
Odense/Svendborg: Gitte Swineburgh fra Gl. Nyby på Tåsinge er en af de cykelrytterne, der rejser til Frankrig næste sommer. Hun har aldrig dyrket sport før men er lige så stille startet på træningen. Og hun har endog meget gode grunde til at være med i et projekt, der samler ind til syge børn.
- Min mindste på ni år var indlagt flere gange, da han var lille. Han skreg i to år, men de fandt aldrig ud af, hvad han fejlede, fortæller hun.
Cancerpatienter hjælper
En anden årsag er, at hun fik konstateret brystkræft i 2006. Nu er hun erklæret rask men kæmper med blandt andet et dårligt hjerte som følgevirkning af kemoen.
- Det er en udfordring at prøve mig selv af på den her måde. Men jeg vil gerne være et godt eksempel for andre kræftpatienter, fortæller hun, mens vi bevæger os igennem hospitalsgangene. Det er Michael Pilgaard med på. Ligesom Gitte Swineburgh vil han gerne gøre en forskel for afdelingens børn, og han tror på, at glade farver kan være en del af børnenes helbredelse, selv om det ikke er videnskabeligt bevist. Han kommer oprindeligt fra Svendborg, men bor i dag i Aalborg, hvor han spiller i symfoniorkestret. Og så var han selv indlagt med cancer i lungerne, da han var 18 år.
- Jeg vil gerne give noget tilbage, man kan kalde det aflad for mine synder. Jeg har altid haft en drøm om at rejse til Afrika, men så får man hus, bil, børn og forpligtelser, og så går tiden, fortæller han.- Nu vil jeg gerne gøre noget for andre.
Kilde: Fyns Amts Avis

 
  Copyright Team Barneleg  |  Copyright fotos: Tim Kildeborg Jensen

WEBSITE SPONSOR : TEGNESTUEN1.DK  |  UPTIME IT