DM i velgørenhed  
   
 

Nyhedsarkiv

 
     
 

NYHEDSARKIV

 

Fredag 17.09.2010 19.29Tilbage
Hopper på cyklen for børnene

At forbedre hverdagen for indlagte børn, uanset hvad de fejler. Det er målsætningen for idémanden bag Team Barneleg
Svendborg: Da 43-årige Tim Kildeborg Jensen sidste år besluttede sig for endnu en gang at gennemføre det krævende veterancykelløb La Marmotte, manglede han den sidste motivation. Han var ligeglad med at forbedre sin tid og havde prøvet det før.
- Følelsen af at gennemføre løbet for første gang ville jeg aldrig opleve igen, så motivationen skulle have en større dimension, fortæller Tim Jensen, der er idémand bag Team Barneleg, som er dannet for at samle penge ind til H.C. Andersen Børnehospitalet i Odense.
Derfor overtalte han tre gode venner til at deltage i cykelløbet i de franske alper sammen med ham - og gøre det for velgørenhed.
- Jeg følte, at jeg havde et overskud, jeg gerne ville dele ud af, fortæller Tim Jensen, og vi var alle enige om, at det skulle komme børnene til gode. Og navnet Team Barneleg er ikke tilfældigt. Det hele handler for Tim Jensen om sundhed i legen og legen ved cykling.
Han og holdets andre deltagere besøgte forleden H.C. Andersen Børnehospitalet i Odense, og det har været utroligt vigtigt.
- Vi fik sat ansigt på det, vi kører for, og fik duften af hospital i næseborene, fortæller idémanden. Fordi man har oplevet det, kan man godt lige klemme ballerne sammen, når det bliver hårdt på bjergene. Og selvom han har stor erfaring med at cykle, er det bestemt ikke let at gennemføre det 174 km. lange cykelløb over fire bjergtoppe.
- Man skal have utroligt mange kilometer i benene. Så det er hårdt arbejde fra nu og frem til løbet. Målsætningen er ikke en førsteplads, men at vi alle gennemfører, forklarer han.

Alle er lige i sadlen
Tim Jensen er født og opvokset i Svendborg og bortset fra et par korte afstikkere til Vejle og Århus, er det her, han har tilbragt det meste af sit liv.
- Det giver nok noget tryghed at bo i det velkendte, men det er også dejligt at have familie og venner tæt på, fortæller svendborgenseren.
Han bor i dag i Skovsbo ved Rantzausminde sammen med sin kone Dorthe Juul Nielsen og deres to børn, fire-årige Thilde og Frederik på syv år. Han er ansat som fotograf ved Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende. I sine yngre dage drejede det meste sig om byen, men i dag er han glad for boligen ude på landet.
- Jeg får masser af kontakt med mennesker, når jeg er på arbejde, og så er det dejligt at få ro og luft på landet i fritiden, griner han.
Her er der også plads til at dyrke en af hans store passioner; cykling. Tim Jensen har cyklet, siden han var 25 år, og meget af tiden har det foregået som medlem af Svendborg Cykelklub. Samværet med andre er en af de ting, han nyder ved sporten.
- Det er en fed måde at tale sammen på, og man er allesammen lige, når man sidder på sadlen. Det er ikke hver dag, vi har tid til at tale sammen, og så er det gode to timers samtale, man får et par gange om ugen, fortæller han.
Han cykler dog også ofte alene for at rense ud i hovedet, stresse af og fundere over den dag, der er gået.
Både han og hans kone har et stort netværk i Svendborg. Selvom indsamlingen er til fordel for H.C. Andersen Børnehospitalet i Odense, vil det hele alligevel foregå i Svendborg.
- Det netværk, vi alle har, findes ikke andre steder end i Svendborg. Og det er derfor vi ikke kan eller vil flytte arrangementet til Odense, forklarer Tim Jensen.
Kilde: Fyns Amts Avis

 
  Copyright Team Barneleg  |  Copyright fotos: Tim Kildeborg Jensen

WEBSITE SPONSOR : TEGNESTUEN1.DK  |  UPTIME IT